skip to Main Content
Support of advies nodig? contact@hvho.nl 06-51 357 754
Werk Je In Je Bedrijf Of Werk Je Aan Je Bedrijf?

Een belangrijke vraag die je jezelf als ondernemer eigenlijk wekelijks zou moeten stellen. Heb je het altijd druk en ben je constant gefocust op het afkrijgen van je werk en je administratie, kortom ben je keihard aan het werk ín je bedrijf?

Grote kans dat je dan het werken áán je bedrijf te weinig aandacht geeft. Hoe bereik jij je gestelde doelen voor de komende jaren? Hoe houd je de balans tussen werk en privé gezond? En hoe voorkom je dat je zoveel zelf moet doen en daar zoveel tijd mee kwijt bent?

Personeel aannemen lijkt een grote stap maar kan je helpen jezelf weer te focussen op je ondernemerschap. Vind je deze stap te groot of is je werkdruk te onregelmatig, overweeg dan het inhuren van een professional op die momenten dat jij en je bedrijf dat nodig hebben. Duur? Eigenlijk niet:

• Door het focussen op de groei van je bedrijf, door het besteden van je tijd aan datgene waarin jij goed bent, ga je snel meer verdienen. In geld, maar veel belangrijker nog: in energie. Je bent weer aan het ondernemen!
• Geld verdienen is belangrijk in die zin dat je voldoende moet verdienen om te leven op de manier zoals jij dat wilt. Daarna is geld minder belangrijk. Het hebben van voldoende tijd is eigenlijk altijd belangrijk. Met het inschakelen van (ondernemers-)support vind je sneller en beter je balans tussen tijd voor werken en tijd voor privé.
• Ook zonder externe support kun je áán je bedrijf werken. Geen tijd? Alleen zolang je die zelf niet vrijmaakt! Begin met het vrijhouden van een dagdeel per week. Liefst een ochtend. Je hebt dan nog de hele middag om je mail te checken, telefoontjes te beantwoorden en je dagelijkse werk af te maken. Gebruik deze ochtend om jouw ideale ondernemerstoekomst in de steigers te zetten. De kans is groot dat je dit het leukste dagdeel van je week vond…
• Heb je een kader geschreven voor de toekomst van jouw ideale bedrijf? Kijk dan welke stappen je moet zetten om dit ook te bereiken. Dit kunnen kleine stappen zijn, zoals het wekelijks posten van een Facebook bericht of het maandelijks schrijven van een blog. Of toch eindelijk eens tijd vrijmaken voor dat leuke netwerkevent dat je altijd weer op het laatste moment afzegt.

In welke categorie schaal jij jezelf als ondernemer? Werk je in of werk je aan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top