skip to Main Content
Support of advies nodig? contact@hvho.nl 06-51 357 754
Hoe Vind Je Jouw Passie Als Ondernemer?

‘Mijn werk is wel leuk, maar ik haal er niet echt voldoening uit. Ik ben soms jaloers op mensen die vol passie spreken over hun baan of onderneming’.

Herken jij deze uitspraak? Lees dan verder!

Je bent op zoek naar ‘jouw ding’ als ondernemer, iets wat jouw hart sneller doet kloppen. Iets waar je plezier en voldoening uit haalt en waar je vol enthousiasme over vertelt aan familie en vrienden. Maar hoe vind je nu de passie die bij jou past?

Een goed begin is het uitzoeken wat voor jou belangrijk is. Wat zijn jouw drijfveren?

  • werk je graag samen met anderen of juist liever alleen
  • wil je veel afwisseling of verdiep je je liever in een onderwerp
  • vind je het belangrijk creatief bezig te zijn
  • houd je van regelmaat of vind je het ideaal als elke dag wat nieuws brengt

En zo zijn er nog veel meer vragen die je jezelf kunt stellen om zo je drijfveren te achterhalen.

Als je een aantal zaken voor jezelf op een rij hebt gezet, is het volgende heel belangrijk: Kies op basis van gevoel!

Vraag een kind wat hij wil en hij gaat stralen, want dat vindt hij een geweldige vraag en hij geeft dan ook graag antwoord, niet gehinderd door sociaal wenselijk gedrag of andere hindernissen. Vraag een volwassene wat hij wil en hij gaat eerst moeilijk kijken, vervolgens heel diep nadenken en ten slotte komt hij met een antwoord dat nog maar voor een klein deel te maken heeft met zijn pure gevoel.

Maak daarom tijd om te voelen wat je voelt. Laat alle sociale wenselijkheden los. Denk niet aan het gevoel dat je teveel keuzes hebt of dat je rekening moet houden met anderen. Laat je gevoel niet ondersneeuwen onder rationele argumenten. Om hiervan los te komen kun je jezelf ook weer een aantal vragen stellen.

Wat zou je doen als je 10 miljoen zou winnen?

Natuurlijk geef je een groot feest, koop je een ander huis of andere auto en maak je een mooie reis. Maar daarna? Hoe zou je je leven inrichten als je volledige financiële vrijheid bezat? Probeer dit zo concreet mogelijk te omschrijven.

Wanneer voel jij flow?

Je herkent vast wel die momenten dat je helemaal opgaat in wat je aan het doen bent en dat je het gevoel voor tijd verliest. Op welke manier zou je deze flow kunnen gebruiken in je werk?

Welke mensen benijd je?

Jaloezie is niet iets waaraan je moet toegeven, maar het is wel een emotie die je vertelt over je diepste verlangens. Waar kun je jaloers op worden? Op iemand met veel status of materiële zaken? Op iemand die helemaal zijn eigen gang kan gaan? Op iemand met veel sociale contacten?

Hoe wil je op je leven terug kijken?

Zijn er dingen die je bereikt wilt hebben, die iets hebben toegevoegd aan de samenleving? Aan de mensen in je omgeving? Aan andere ondernemers?

Als je echt verder wilt komen met het ontdekken van je (ondernemers-) passie is het goed om daarover te praten met mensen die geen belang hebben bij jouw keuze en die jou niet bewust of onbewust zullen beïnvloeden. Een ondernemerscoach vraagt door, zodat je wel hardop moet zeggen wat je eigenlijk wilt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top